Het is altijd handig om een EHBO-koffer bij de hand te hebben. Op kantoor bijvoorbeeld is het zelfs verplicht om een EHBO-koffer te hebben met hierin de verplichte aanwezige producten. Wij geven dan ook graag nog extra tips om je EHBO-koffer helemaal compleet te maken.  

1. Spuugzakken

Een stevige spuugzak is perfect voor het opvangen van braaksel. De spuugzakken van ziekenhuiswinkel.com zijn gemakkelijk af te sluiten doormiddel van een ring en dus ook ideaal voor een EHBO-koffer voor onderweg. 

2. Reanimatiemasker 

Met een reanimatiemasker worden zowel de patiënt als de hulpverlener beschermd. Door een filter in het reanimatiemasker wordt er direct contact vermeden en zal de hulpverlener de patiënt niet mond-op-mond hoeven te beademen. Het reanimatiemasker is doorschijnend, waardoor de lippen gemakkelijk te zien zijn.

3. Instant Cold Pack 

Direct te gebruiken zonder eerst te verkoelen. Door het binnenste waterzakje kapot te drukken wordt deze geactiveerd, vervolgens dient de zak geschud te worden om de Cold pack geheel te verkoelen. Is geschikt voor vermindering van pijn, reduceren van zwellingen en werkt ontstekingsremmend.

4. Cold/Hot Pack

Met de cold/hot pack kan er gemakkelijk gekoeld of verwarmd worden. De koudetherapie kan goed gebruikt worden voor het verminderen van pijn, reduceren van zwellingen en werkt ontstekingsremmend. Met de warmtetherapie zal de doorbloeding worden gestimuleerd, ook werkt dit spierontspannend.